BOENDE & FRITID

MÖJLIGHET TILL BOENDE PÅ RÄDDNINGSGYMNASIET

Om du väljer att bo på Räddningsgymnasiets internat har du olika boendeformer att välja mellan. Skolan har fem olika boenden, fyra på ön och ett på fastlandet. Du kan välja att bo själv i en egen lägenhet eller tillsammans med en eller flera andra i lägenhet eller korridor. Många elever väljer att prova olika typer av boende under sina tre år.

Skolan står för en enklare möblering av rummen. Läs mer om vad som ingår under respektive boende. I många boenden finns lite mer än det som garanteras, så det kan vara bra att titta på sitt boende innan du handlar husgeråd, gardiner och annat som kan öka trivseln. Täcke, kudde och sängkläder står hyresgästen/eleven själv för, detta gäller även förbrukningsvaror.

Alla boenden har tillgång till tvättstuga och dammsugare och övriga städhjälpmedel som delas i respektive trappuppgång.
Eleverna väljer oftast att samåka till Kramfors för att handla. Lunch ingår i skoldagen. Det finns möjlighet att köpa matkuponger till matsalen för frukost och middag.

Hyran debiteras i efterskott till den adress målsman väljer. Hyran för alla boenden är 2.900:- för läsåret. Avgiften debiteras för innevarande månad och betalas 11 månader per år. (Hyresfritt i juli). Inackorderingsbidrag ansöker eleven om hos hemkommunen.
Bor du i Kramfors kommun kan du söka resetillägg hos Kramfors kommun.

DISPONENTEN

I Disponenten har du en egen lägenhet med kök eller kokvrå och i vissa rum utsikt över älven.

LAVAREN

I Lavaren bor du i studentkorridor med eget rum med gemensamma uppehållsytor.

FÖRVALTAREN

I Förvaltaren delar du en trerumslägenhet med en annan elev med eget sovrum.

KLOCKESTRAND

I Klockestrand, 2 km från skolan, på fastlandet hyr du en lite större lägenhet med kök eller kokvrå.

FRITIDSAKTIVITETER

På räddningsgymnasiet finns stora möjligheter till varierande fritidsaktiviteter. På ön finns möjlighet till att låna kajaker och inlines för att se de vackra omgivningarna antingen från vattnet eller från land. Det finns två elljusspår ett på Sandö och ett på grannön, Svanö. På Svanö spåras elljusspåret under snösäsong. Sandö har dessutom ett fräscht utegym med intilliggande hinderbana och volleybollplan. Föredrar man inomhusaktiviteter så finns tillgång till ett gym och möjlighet att boka inomhushall för t.ex. innebandy, basket, badminton eller volleyboll.

Skolan har ett musikrum med ett flertal instrument med tillhörande ljudanläggningar som står öppet för alla att använda.

Andra populära aktiviteter hos eleverna är grillning och lägereldsmys, baka diverse bakverk till födelsedagar, högtidsstunder och framförallt till de populära tårt- och pajtävlingarna som eleverna själva organiserar

NYFIKEN PÅ VÅR SKOLA?