Hösten 2019 valde jag att gå Rägy, samma som mina två äldre bröder. Den ena, Axel, tog studenten samma år som jag började. Den andra, Viktor, gick ut 2017. Detta var ett val jag var väldigt osäker på, då jag inte ville lämna mina närmaste kompisar från högstadiet. Ingen av dem följde med till Rägy, så där började jag med världens värsta magkänsla. Jag var så otroligt nervös, och jag minns den där första dagen så tydligt. Vi nya ettor blev uppropade och följde sedan med tvåorna och treorna för att spela brännboll på fotbollsplanen lite längre bort. Jag tyckte att hela upplevelsen var fruktansvärd. Jag är en introvert osäker person, och sport med människor jag inte känner är en av de värsta sakerna jag vet. Lite såhär fortsatte det, och jag övervägde länge att byta till natur på Ådalsskolan, där mina andra kompisar går. Jag kände inte riktigt att jag blev nära någon i klassen. Men långsamt började jag trivas i min nya klass och skola, och jag började bli mer och mer bekväm.

Nu kan jag faktiskt inte tänka mig att jag skulle valt något annat än Räddningsgymnasiet. Jag älskar vår klass, alla olikheter och personligheter. Personerna i de två andra klasserna är väldigt fina, och välkomnandet våran klass fick är jag väldigt glad för. Lärarna vill jag också nämna, de är oerhört bra. Det känns inte som en relation man vanligtvis har med en lärare, utan mer som en vän-relation. På skolan är det en fin gemenskap.

Situationen vi befinner oss i nu är väldigt beklaglig. På grund av detta jobbar vi nu på distans, och jag gillar det verkligen inte. Det går väl hyfsat bra, men jag känner ändå att mina studier går sämre. Det blir en så konstig grej när man inte kan se varandra, utan bara en skärm. I och med detta förstår jag verkligen hur mycket skolan betyder för mig. I många fall klagar jag och tar kanske ganska mycket för givet, men det kanske jag inte borde göra. Som sagt har denna skola en så stor inverkan på mig. Perioden jag befinner mig i nu är nog stormig som den är, utan mina kompisar blir det tio gånger värre. Jag har ingen aning vem jag är, men det skulle vara så mycket enklare att fortsätta försöka hitta svar på denna fråga tillsammans med mina klasskompisar. Jag längtar som sagt tillbaka till skolan väldigt mycket.