Rägy har varit mitt första steg ut i vuxenlivet, då jag fått testa på att bo hemifrån och sköta mitt eget hem och ekonomi. Det har också varit en chans att få lära känna mig själv och hur jag fungerar med andra. Rägy har varit en plats för mig att växa och öva min acceptans av mina medmänniskor. Nu när gymnasiet drar mot sitt slut siktar jag mot nya mål. Först tänker jag tjäna lite pengar för att förbereda inför universitetet, sedan tänker jag söka till läkarlinjen i Umeå.

Jag spenderade ett läsår utomlands mellan mitt andra och tredje år, i Sydkorea. Där fick jag uppleva koreansk kultur på riktigt. Jag fick testa ny, fascinerande mat och deras traditionella klädsel. Jag fick även uppträda med deras egna teaterform på vår distriktsfestival. Under min tid där bodde jag hos tre värdfamiljer med olika bakgrunder. 

När jag kom dit kunde jag inte prata språket överhuvudtaget, vilket gjorde mina första månader mycket svåra, eftersom jag vanligtvis är väldigt pratglad. Det var inte 100% enkelt eller roligt att vara utomlands. Jag saknade min familj ofta, men samtidigt ville jag än oftare inte åka hem igen. Det var en otroligt givande upplevelse som jag önskar att alla som vill får uppleva.