Nu går våra elever på en välförtjänt påskledighet med efterföljande påsklov. Vilka fantastiska elever vi har som anammat denna påtvingade förändring på ett sådant bra sätt. I dagens distanselev så har vi fått följa en elev varje dag (nästan) och hur denne elev uppfattat sin distanssituation och det finns lite olika uppfattning om det men på frågan om vad de saknar mest med skolan så är de allra flesta rörande överens, vännerna, gemenskapen och skolans familjära anda. Något att ta fasta på i dessa omvalstider, Räddningsgymnasiet är en skola där eleverna trivs! Idag fick niorna besked om sitt gymnasieval, alltid spännande att se vilket av valen man gjorde som blev uppfyllt. För dig som kom in på Räddningsgymnasiet – grattis! Vi längtar efter att få träffa DIG i augusti. För dig som inte valt Räddningsgymnasiet, passa på att göra det under omvalsperioden. Vi lovar att det kommer bli en fantastisk resa genom tre års roliga och lärorik studier tillsammans med nya och gamla vänner och en bunt lärare som brinner för att just DU ska lyckas med det DU vill.
Välkommen till oss i augusti!

Men nu suger vi ut de sista timmarna av sista arbetsdagen innan för oss också en välförtjänt påskledighet! Att ställa om till distansstudier för oss har också varit en utmaning, det är spännande och lärorikt men visst saknar vi våra elever, skratten, glädjen, gemenskapen, de spontana besöken på våra arbetsrum, frågorna om allt mellan himmel och jord inte bara frågor om studier utan om livet, framtiden och mycket annat. Vi längtar efter våra elever!

Mitt upp i alla examinationer idag så planeras det för fullt inför veckorna som kommer efter påsklovet. Första veckan går det allra första digitala FN-rollspelet av stapeln! Är vi först i Sverige med det? Ska bli enormt spännande att möta utmaningarna det kan innebära. Fred och säkerhet med fokus på nedrustningsfrågor kommer att vara centralt i dagarna tre som inleds med föreläsning av Jens Petersson – rådgivare i om fred och säkerhet på svenska FN förbundet. Under veckan efter vårt FN-rollspel genomförs en stor internationell konferens angående nedrustning av kärnvapen vilket visar att Räddningsgymnasiet ligger i tiden med sina val av fokusfrågor.
Utöver det så har planeringen för arbetsområdena efter FN-rollspelsveckan kommit igång och med våren som kommer i antågande så blir det mycket biologi och förhoppningsvis en hel del utomhuslärande så vi kommer bort från våra skärmar lite. Ju mer skärmtid i dessa distanstider desto mer utomhusaktiviteter försöker vi planera in för att behålla och förhoppningsvis bättra på hälsan.

Med dessa ord och tankar från oss vill vi önska alla en GLAD PÅSK